Nederlands English
Bezoekersadres
De Clercqstraat 122
1052 NP Amsterdam

Postadres
Postbus 3682
1001 AL Amsterdam

info@deme.nl

 +31 6 183 65 769

contact
inloggen
english

Richtlijnen
Praktijk
Concept
Licenties
Fotogalerie
Tarieven

Wat is Shiatsu?

Deze Japanse geneeswijze is afgeleid van een oorspronkelijk in China ontwikkelde manier van zelf-massage en wordt al ruim drieduizend jaar toegepast. Soms spreekt men wel van 'acupressuur', acupunctuur zonder naalden, of van een Japanse vorm van fysiotherapie. Beide zijn maar gedeeltelijk juist. Letterlijk betekent Shiatsu "druk met de vingers", maar naast vingers en duimen gebruikt men ook de handpalmen. Shiatsu stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam.

Volgens de Shiatsu-theorie is er in het lichaam Ki (Chi) aanwezig. Voor het woord Ki bestaat geen vergelijkbaar begrip in Westerse filosofieën. Met deze term wordt een vorm van energie aangeduid die maakt dat we ons goed voelen, zolang deze energie gelijkmatig en onbelemmerd via de meridianen (Ki kanalen) door de organen, spieren, botten, huid en weefsels van het lichaam kan stromen.

In de Oosterse benadering van geneeskunst worden lichaam en geest gezien als één geheel. Daarom betekent een gelijkmatige stroom van Ki ook dat we ons geestelijk goed voelen, dat we gelukkig zijn met onszelf en met ons leven. Soms kan de stroom van Ki verstoord worden - door een ongeluk, een schok of verlies, extreme eetgewoontes of onevenwichtigheid - met als gevolg dat het lichaam op allerlei manieren blijk kan geven van deze verstoring: pijn, huiduitslag, moedeloosheid, sterk veranderende stemmingen, geestelijke onrust, etc. Met een Shiatsubehandeling wordt er gewerkt aan het herstel van de Ki balans en de balans tussen lichaam en geest, zodat het lichaam de kans krijgt zich te herstellen.


Bij welke klachten?

Shiatsubehandelingen kunnen bij diverse soorten klachten helpen: klachten die met stress te maken hebben, problemen aan het spieren- of bottenstelsel, rugpijn, stijve gewrichten, whiplash, sportblessures, hoofdpijn, migraine, ademhalingsproblemen etc. De praktijk heeft al vaak bewezen dat Shiatsu behandelingen het lichaam kunnen helpen om allerlei kwalen te overwinnen. Shiatsu pretendeert niet alle kwalen te kunnen genezen, maar het kan u en uw lichaam op weg helpen naar een groter gevoel van welbevinden.

Shiatsu werkt ook weldadig als je niet ziek bent. Het kan simpelweg een prettige manier zijn om te ontspannen en tot rust te komen - een moment alleen voor jezelf. Bij Shiatsu gaat het er om het hele lichaam in evenwicht te houden en periodieke behandelingen helpen dit evenwicht in stand te houden.


De Massage
De massage begint met een kort gesprek over uzelf. Alle informatie die u geeft, wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten, maar een eerste sessie duurt vaak iets langer omdat de achtergrond van een eventuele klacht ook wordt doorgenomen. Aan het einde van elke sessie wordt uw reactie op de behandeling besproken.