Nederlands English
Bezoekersadres
De Clercqstraat 122
1052 NP Amsterdam

Postadres
Postbus 3682
1001 AL Amsterdam

info@deme.nl

 +31 6 183 65 769

contact
inloggen
english

Richtlijnen
Praktijk
Concept
Licenties
Fotogalerie
Tarieven

Een aanrader:Triggerpointmassage
Een zeer effectieve en intensieve behandeling!

Triggerpoints zijn hypergevoelige kleine delen van een spier die verkrampt zijn. De pijn voelt niet als verkramping. Vaak heeft men gewoon last van een bepaald gebied dat pijn doet. Denk aan hoofd- en nekpijn, rugpijn of algemene arm- en beenklachten.

Triggerpoints kunnen ontstaan door stress, slechte houding & voeding, overbelasting van de spier en ingeklemde zenuwbanen. Triggerpoints komen het meeste voor in actieve jonge volwassenen waar de kans op overbelasting en statische activiteit van de spier het hoogst is.

De triggerpoint behandeling is zeer effectief maar kan ook pijnlijk zijn. Het is mogelijk om voorafgaand aan de drukbehandeling de zogenaamde stretch en spray techniek toe te passen. Bij deze techniek wordt de spier licht op rek gebracht en met coldspray gekoeld. Dit geeft vaak al een vermindering van de spanning op triggerpoint locaties, zodat de drukbehandeling soepeler en minder pijnlijk verloopt.

Het kan soms nodig zijn sommige triggerpoints vanwege hun pijnlijkheid minder vaak of minder intensief te behandelen. Probeer dan in een relatief korte periode tijd vrij te maken voor meerdere behandelingen.

Over het algemeen zijn niet meer dan 3 behandelingen nodig om van de pijn af te komen waar u al zo lang mee liep.